2021 STURM Pét-Nat
Pét-Nat (skratka pre pétillant naturel – prírodné šumivé) víno prechádzajúce len prvotnou fermentáciou. Vína sú plnené do fliaš v procese alkoholového kvasenia s potrebným obsahom zvyškového cukru.
Kategória: | Obchod |
---|
Pét-Nat (skratka pre pétillant naturel – prírodné šumivé) víno prechádzajúce len prvotnou fermentáciou. Vína sú plnené do fliaš v procese alkoholového kvasenia s potrebným obsahom zvyškového cukru. Fermentácia je tak ukončená až vo fľaši, transformáciou zostatkového cukru na alkohol a oxid uhličitý. Vinárska technika produkcie týchto vín nazývaná aj metóda ancestrale je veľmi stará. Dobové záznamy ju datujú do začiatku 16.st., kedy týmto štýlom produkovali víno mnísi v kláštorných pivniciach v Limoux na juhu Francúzska. Pét-Náty sú rustikálne, živé a veľmi zábavné vína, ktoré dokážu vierohodne odrážať terroir svojho zrodu.
Víno odporúčame pred otvorením výrazne podchladiť, aby ste zabránili nežiadúcemu vymaľovaniu kuchyne bublinkami nespútaného Pét-Natu
Víno sa skladá z troch odrôd, ktoré sú typické pre račianske vinohrady. Müller Thurgau, Burgundské Biele a Veltlínske zelené.
Výborne sa hodí ako osvieženie počas teplých letných dní a tiež ako partner ku každej grilovačke.
Teplota podávania – ľadovo vychladené
Cukornatosť: 20,5 °NM
Dátum zberu: 04.09.2021
Dátum plnenia: Október 2021
Rajón: Bratislavský
Obec: Rača
Hon: Slobodné
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.